Damesmode, herenmode en mode voor de bruidegom.

webshop BUTTON

Je favoriete jeans wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Er is gebleken dat de Nederlandse jeansdrager zijn jeans het liefst regelmatig wast en dan ook nog eens te warm. We geven je graag een aantal handige tips om je jeans zo lang mogelijk mooi te houden. Dus lees snel verder voor alles op het gebied van het wassen (of juist niet wassen) van jeans.

 

2020 jeans broeken wassen in vriezer schoon maken

 

Om jeans zo lang mogelijk mooi te houden kun je deze namelijk het beste helemaal niet, of zo min mogelijk wassen. Af en toe is dit natuurlijk even nodig omdat er een vlek in je jeans zit of dat er een ongewenst luchtje aan hangt: je kunt ‘m dan eventueel een nacht (in een kussensloop) in de vriezer doen, buiten hangen, of in de douchecabine hangen nadat je hebt gedoucht. In de vriezer dood je de bacteriën, buiten verdwijnen eventuele ongewenste luchtjes en in de douchecabine kunnen bacteriën verdwijnen door stoom.

 

Tips over broeken wassen etiket jeans invriezen was ophangen

 

Toch graag je jeans wassen? Gebruik dan onderstaande was tips:

  • Lees eerst altijd goed het etiket in de jeans. Deze instructies verschillen namelijk per jeans.
  • Controleer of alle broekzakken leeg zijn. Zo voorkom je dat er vlekken of scheuren ontstaan.
  • Sluit knopen en ritsen en keer de jeans binnenstebuiten, zodat er minder kans is op beschadigingen en zo verkleurt de wassing minder.
  • Was spijkerbroeken het liefst samen. Maar was lichte, donkere en bonte wassingen apart.
  • Was altijd op een koud programma om de vezels en kleur te beschermen.
  • Gebruik geen wasverzachter. Sommige jeans, voornamelijk de varianten met stretch zijn hier niet geschikt voor, bovendien verliezen ze dan hun pasvorm.
  • Voeg een kopje natuurazijn aan je wasbeurt toe, dit helpt om de indigo kleurstof vast te houden, zonder dat het af zal geven.
  • Haal de jeans direct na het eindigen van het wasprogramma uit de machine.
  • Strijk jeans niet. De hitte van een strijkbout kan, net zoals in de droogtrommel, de vezels flink beschadigen. Controleer in het label of je jeans gestreken mag worden op lage temperatuur of hang ‘m strak aan de waslijn zodat strijken niet nodig is.
  • Hangt je jeans na het wassen in de volle zon? Houd ‘m dan nog even binnenstebuiten gekeerd zodat je verkleuring voorkomt.

 

Jeans wassen natuur azijn kleurstof behouden niet strijken broeken

Dijkstra Mode maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.